Vize başvurusu yapan kişilerin dert yandığı noktalardan birisi olan Amerika vize randevu alma ve görüşme süreci bazen yıllara varan tarihlerin beklendiği sıkıntılı bir süreç olabilmekte. Özellikle son yıllarda artan taleple birlikte ABD vize randevusu almak planlı seyahatleri bulunan kişilerin pek çok aksaklık yaşamasına neden olabilir.
Yazımızın devamında randevu süreci nasıl ilerliyor, nasıl randevu alınır ve bekleme süresi konularında rehber niteliğinde adım adım bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca randevunuzu nasıl 120 gün içinde, ortalama 40 ile 50 gün arasında olmak üzere, bir tarihe alabileceğiniz hakkında da bilgi alabilirsiniz.
Vize Türü | Vize Randevu Bekleme Süresi | |
İstanbul Bekleme Süresi | Ankara Bekleme Süresi | |
Turist/Ziyaretçi Vizesi Başvuruları (B1/B2) | 781 Gün | 639 Gün |
Öğrenci/Değişim Vizesi Başvuruları (F, M, J) | 70 Gün | 57 Gün |
Mülakatsız görüşmeler için tarihler değişkenlik gösterebilir. Bekleme süresi tarihleri 6 Ağustos 2024 travel.state.gov verilerinden alınmıştır.
Amerika vize randevu alma süreci DS-160 vize başvuru formu doldurmak ile başlayan birden fazla adımdan oluşmaktadır. Başarılı bir başvuru için tüm adımların eksiksiz ve doğru şekilde tamamlanması gerekmektedir.
ABD vize randevusu alma, başvuru sürecinin kritik aşamalarından birisidir. Randevu alınırken yapılabilecek olası bir hata başvurunun geçersiz olmasına, süreçlerin uzamasına veya ret ile sonuçlanmasına sebep olabilmektedir.
Buna göre Amerika vize randevusu almanın adımları şu şekildedir:
Öncelikle başvurunuza uygun şekilde DS-160 başvuru formunun doldurulmuş olması gerekmektedir. Vize randevusu alınırken DS-160 başvuru numarasına ihtiyaç duyulacaktır.
DS-160 formu, göçmen olmayan (Green Card olmayan) başvurular için gerekli olan ve size ait bilgilerin online olarak ABD Dışişleri Bakanlığına iletildiği bir formdur.
Başvuru sahipleri form doldurduktan sonra Konsolosluk Randevu Sistemi üzerinden aktif olarak kullandıkları bir mail adresi ile isim, soyisim girerek ve bir şifre belirleyerek AIS hesabı oluşturmalıdır.
AIS hesabı oluştururken kullanılan email adresine birkaç dakika içerisinde gönderilecek olan linke tıklayarak hesap aktivasyonu gerçekleştirilmelidir.
Hesap aktivasyonu sonrası başvuru sahibinden DS-160 başvuru numarası, pasaport numarası, adres gibi birtakım bilgiler istenmektedir.
Bu adım randevu alma aşamasının en kritik adımıdır. Verilen bilgiler doldurulmuş olan DS-160 formu ile tutarlı ve doğru olmalıdır. Ayrıca bu bölümde Türkçe karakter kullanılmamalı ve tamamen büyük harf kullanılmalıdır.
Talep edilen bilgilerin doldurulmasının ardından başvurulan statü için belirlenmiş olan harç ücretinin ödenmesi gerekmektedir.
Ödeme nakit veya kredi kartı ile gerçekleştirilebilmektedir. Nakit ödemeler için sistemin size vereceği belge ile anlaşmalı bankalardan birisine gidilmesi gerekmektedir. Kredi kartı ile ödemeler sanal olarak gerçekleştirilmektedir.
Ayrıca Bakınız: Amerika Vize Ücreti 2024 Yılında Ne Kadar Oldu?
Ödeme işlemi gerçekleştirildikten sonra randevu tarihi seçme penceresi açılacaktır. Bu pencereden uygun olan konsolosluk ve tarih seçilerek randevu alınacaktır.
Amerika vize randevu tarihleri konsoloslukların yoğunluğuna göre açılmaktadır. Son zamanlarda artan seyahat talepleri ve başvuru yığılmaları sebebiyle Amerika vize randevu bekleme süresi oldukça uzun olabilmektedir.
Merak edilen konular arasında bulunan birisi olarak Amerikan Konsoloslukları acil seyahat gerekçesi olan kişilerin randevu süreçlerini hızlandırabilmektedir.
Bunun için kişilerin öncelikle harç ücretlerini ödeyerek bir randevu almaları gerekmektedir. Sonrasında aciliyet durumlarının kanıtlı açıklaması ile acil vize randevusu talep edebilirler.
Amerika acil vize randevu talep gerekçeleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:
durumlarında kişiler acil randevu talebinde bulunabilmektedir. Öte yandan acil randevu talebinde bulunulması konsolosluğun bu talebi kesinlikle kabul edeceği anlamına gelmemektedir.
2024 yılı içerisinde alınan ABD Vize randevuları 2025 yılı sonlarına doğru verilmektedir. Bu süreler konsoloslukların yoğunluğuna ve iş yüküne göre değişiklik gösterebilmektedir. Öte yandan vize randevunuzu 120 gün içinde bir tarihe almak için bizimle iletşime geçebilirsiniz.
Evet. Başvuru yapılan konsolosluğun değiştirilmesi mümkündür. Fakat bunun için DS-160 formu güncellenmeli ve oluşacak olan yeni başvuru numarası eskisi ile değiştirilmelidir.
Evet. ABD Vize mülakat görüşmelerine telefon ile girmek yasaktır.
Vize randevu ücreti Konsolosluk resmi randevu sisteminde randevu tarihi seçiminden önce ödenmektedir. Kredi kartı ile ödemeler sistem üzerinden doğrudan gerçekleştirilebilirken nakit ödemeler anlaşmalı bankalar üzerinden yapılmaktadır.
Hayır, mülakat randevuları yalnızca Ankara ve İstanbul konsoloslukları için alınabilmektedir.
Bu hizmetten yararlanmak için: info@visapeer.com adresine mail gönderebilir ya da Amerika’dan +1 (973) 995-9977 ve
Türkiye’den +90 (850) 241 55 88 numaramızı arayabilirsiniz.