Amerika Vize Başvurusu 8 dakikalık okuma

B1 – B2 Amerika Turist Vizesi Nedir ve Nasıl Alınır?

01 Ağustos 2024
amerika turist vizesi

ABD’ye kısa süreli ziyaretler için verilen Amerika turist vizesi, sadece turistik değil arkadaş, akraba ziyareti, iş gezisi ya da sosyal etkinliklere katılmak gibi amaçlarla da kullanılabilir. Genel olarak 10 yıllık verilen Amerika turist vizesine saydığımız bu amaçlar için ihtiyacınız varsa yazımızın devamında değineceğimiz geçerlilik şartları, gerekli evraklar, ücretler ve başvuru süreci konuları kapsamında bilmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz.

Yazımızın detaylarına geçmeden önce kısa süreli ziyaretler için kullanılan B1 B2 vizelerinin genelde birlikte verildiğini ancak bazı durumlarda ayrı ayrı da verilebildiğini belirtmek isteriz. Genel olarak bu vizenin amacı ABD’ye turistik ziyaret, aile ziyareti, iş toplantısına katılım, tedavi ve benzeri durumlar olup verilen bulunma sürenizin sonunda ülkenize geri dönmeniz niyetiyle verilir.

DS160 Formu doldurma, vize randevusu erkene alma ve mülakat hazırlığı konularında emekli konsolosluk çalışanı ve deneyimli ekibimizden destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

amerika 10 yıllık vize başvurusu

Amerika B1 Vizesi Nedir?

B1 vizesi belirli bir zaman süresince Amerika’da iş gezisi amacı ile bulunacak olan kişilerin alması gereken vizedir. Genel olarak 1 ile 6 ay arasında Amerika’da kalış süresi bulunan B1 vizesi ile ihtiyaç ve gerekliliklere uyulması halinde 6 ay kadar daha ekstra kalış süresi elde edilebilir.

Amerika ticari vize ya da iş vizesi olarak da bilnen B1 Vizesini aşağıdaki amaçlarla kullanmak üzere 10 yıllık vize başvurusu yapabilirsiniz:

  • Bir fuara katılmak
  • Kısa süreli bir iş etkinliğine katılmak
  • Toplantılar gerçekleştirmek
  • Şirket ziyaretleri yapmak
  • Satın alma işlemleri yapmak
  • Kongrelere katılmak

B1 vizesi ile Amerika’ya gelmek isteyen kişilerin aşağıdaki konularda dikkatli olması gerekmektedir:

  • Bu vizeye sahip olan kişiler herhangi bir işte çalışma izni yoktur. Aksi durumların tespitinde çeşitli yaptırımlar uygulanabilir.
  • Bu vizeye sahip olan kişilerin kar amacı güden bir faaliyette bulunmamaları gerekmektedir. 
  • Vize kişiyi yalnızca B1 vizesi alırken belirtilen iş ya da faaliyeti gerçekleştirmek üzere sınırlandırmaktadır.

Eğer Amerika B1 B2 vizesinin sağladığı sınırlı sürenin ötesinde Amerika’da yaşamak ve çalışmak isterseniz L1 Şirket İçi Transfer Vizesi gibi şirketiniz üzerinden alabileceğiniz vize türlerine ya da ticaretle uğraşıyorsanız E1 Ticaret Vizesine ve yatırımlarınızla Amerika’da iş kurmak için E2 Yatırımcı Vizesine göz atabilirsiniz.

amerika turist vizesi başvurusu

Amerika Turistik B2 Vizesi Nedir?

Amerika B2 vizesi genel olarak turizm, akraba ziyareti ya da eğlence amaçları ile bilinse de akademik konferanslara katılmak ya da Amerika’da tedavi görmek amaçlı seyahatler için de kullanılabilir. Genel olarak 10 yıllık verilen ABD turist vizesi ile bir yıl içerisinde 180 güne kadar Amerika’da kalabilirsiniz.

Amerika turist vizesi için aşağıdaki amaçlarla başvuru yapabilirsiniz:

  • Turistik seyahat
  • Akraba ve aile ziyareti
  • Konser ve etkinlik katılımları
  • Tedavi görmek

Bu amaçlar doğrultusunda yapılan başvurular ile B2 ABD Turist vizesi almak isteyen kişilerin dikkatli olması gereken konular şu şekildedir:

  • Kendi ülkelerinde yaşamlarının maddi olarak iyi seviyede olması gerekmektedir. Bu bir nevi kendi ülkelerine tekrar döneceklerinin, seyahatlerinin yalnızca geçici süreli olduğunun bir teminatı olarak görülmektedir. 
  • Sahip olduğunuz gayrimenkuller ve finansal gücünüz başvurunuzu etkileyecektir. Yine bu sebeple kişilerden banka hesap dökümü gibi finansal kanıtlar istenmektedir.
  • Akraba ve arkadaş ziyaretleri için ilgili kişiler tarafınıza davet mektubu düzenlemiş olmalıdır.
  • Amerika turist vizesi ile çalışamazsınız. Bu türde bir girişimin tespit edilmesi yaptırım uygulanmasına neden olacaktır.

Amerika vize başvurusu hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Amerika Turist Vizesi için Gereken Evraklar Nelerdir?

Başvuru yaparken sunmanız gereken belgeler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Kimlik kartı fotokopisi
  • Kalış süresinin sonundan itibaren altı ay daha geçerli pasaport
  • Online olarak doldurulan DS-160 Formu
  • 2 adet beyaz arka fonlu biyometrik fotoğraf
  • Anne, baba bilgisi, adres ve aile bilgisi içeren nüfus kayıt örneği
  • Banka hesap dökümü ve hesap cüzdanı türünde maddi gücünüzü kanıtlar nitelikte belgeler
  • Tapu ve araç ruhsatı fotokopileri gibi mal varlıklarınızı gösterir kanıtlar
  • Kişi evli ise evlilik cüzdanı fotokopisi 

ABD turistik vize başvurusunda seyahat biletlerinin vize başvurusu öncesi alınmasını şart koşulmamaktadır. Biletinizi vize başvurunuz onaylandıktan sonra almanız daha doğru olacaktır.  Ayrıca masrafları siz karşılamayacaksanız sizi Amerika’ya davet eden kurum ya da size finansal destek olan kişi gibi bir sponsor tarafından destekleniyorsanız vize sponsoru dilekçesi sunmanız gerekebilir.

Yukarıda listelediğimiz Amerika turist vizesi için gereken belgeler temel nitelikte olup bu belgelerin yanı sıra kişinin emekli, çalışan ya da işveren olmasına göre gerek duyulan farklı evraklar da gösterilmesi gerekir.  

Amerika Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yazımızın önceki bölümlerinde bahsettiğimiz üzere ihtiyacınıza yönelik gerekli belge ve hazırlıkları tamamladıktan sonra Amerika Turist vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuzun ilk adımında resmi web sitesi üzerindeki DS-160 formunu İngilizce olarak doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca ABD turist vizesi başvurusu için $185 dolar vize harç ücreti yatırmanız gerekir. Bu ücretin yatırılmaması halinde işlemlerinize devam edilmeyecektir.

Amerika turist vizesi başvurusunda izlemeniz gereken adımlar:

  • DS 160 formunu doldurun.
  • usvisa.info resmi sayfasında Non-Immigrant Visa Applicant bölümüne tıklayın
  • Ülke olarak Türkiye ve Türkçe’yi seçerek ilerleyin.
  • Adımları uygulayarak yeni bir üyelik oluşturun.
  • Vize başvuru ücretinizi ödemek için ödeme türü seçin ve ödemeyi tamamlayın.
  • Randevu tarihi ve saati için seçiminizi yapın.
  • Belirlenen gün ve saatte vize mülakatına katılın.

Amerika turistik vize başvuruları güncel olarak kabul edilmekte olup randevu tarihleri oldukça ileri zamanlara verilebilmektedir. Randevunuzu erkene almak için acil vize talebi oluşturabilirsiniz. Öte yandan bunun için önem arz eden bir neden sunmanız gerekir.

Bahsettiğimiz bu adımları tamamladıktan sonra öncelikle DS160 formunda verdiğiniz bilgiler ABD Konsolosluğu tarafından incelenir. Mülakat aşamasında ise sizden ekstra bilgi ve belgeler istenebilir. Tüm süreç tamamlandıktan sonra 10 yıllık ABD vizeniz pasaportunuza işlenmektedir. Böylece Amerika’ya seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bakınız:

DS-160 Formu Nedir?

DS-160 formu Amerika turist vizesi almak isteyenlerin doldurması gereken bir formdur. Form kişisel bilgiler, seyahat bilgileri, eğitim bilgileri, iş deneyimleri ve çeşitli güvenlik sorularından oluşmaktadır. 

Formu doldururken verdiğiniz bütün bilgiler doğru ve kanıtlanabilir olmalıdır. Online olarak doldurulması gereken form için bazı noktalarda uzun süreli vakit harcamanız durumunda bekleme süresini aştığınız için formu en baştan doldurmanız gerekebilir. Bunu önlemek için düzenli olarak formu kaydetmeniz gerekmektedir.

Formu tamamladıktan sonra karşınıza bir onay sayfası çıkacaktır. Mülakatta yanınızda bulundurmak amacıyla bu onay sayfasının çıktısını almanız gerekmektedir.

Ayrıca bakınız: Amerika Vize Başvurusunun İlk Aşaması DS 160 Formu Nedir, Nasıl Doldurulur?

B1 B2 Vize Başvurunuzda Uzman Desteği

Bu yazımızda B1 ve B2 vizeleri hakkında bilmeniz gerekenlere değindik. 10 yıllık ABD turist vizesi almak ilk bakışta kolay bir süreç gibi görünse de eksik belgeler ya da hazırlık yapmadan bir görüşmeye katılmak onay almanızın önündeki problem olabilir.

Emekli ABD Konsolosluk yetkilisi ve vize uzmanı ekibimizden konu hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilir ya da ön değerlendirme için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.

Amerika Vize Başvurunuza Uzmanlar ile Hazırlanın
Eski ABD Konsolosluk Yetkilileri ile Başvuru ve Gerçeğe Uygun Mülakat

Açılan sayfadaki ücretsiz formu doldurmanız halinde size en kısa sürede dönüş yapacağız.

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Şu Anda Amerika Turist Vizesi Alınabilir mi?

    Evet, vize başvuruları açık ve başvurular kabul ediliyor. Koşulları sağladığınız sürece siz de Amerika Turist Vizesi sahibi olabilirsiniz. Güncel olarak bekleme sürelerini takip etmek için resmi US Travel State Visa Appointment Wait Times sayfasını ziyaret edebilir ve başvuru yapacağınız şehri seçerek bilgi edinebilirsiniz.

  2. Amerika Turist Vizesi Alabilmek için İngilizce Bilmem Gerekiyor mu?

    Amerika turist vizesi alma hakkına sahip olmak için İngilizce bilme şartı bulunmamaktadır. Mülakat sırasında önemli olan kendinizi iyi şekilde ifade edebilmektir fakat İngilizce konuşabiliyor/cümle kurabiliyor olmanız sizin için bir avantaj sağlayacaktır.

 

Sayfa Güncellenmektedir.

Bu hizmetten yararlanmak için: info@visapeer.com adresine mail gönderebilir ya da Amerika’dan +1 (973) 995-9977 ve
Türkiye’den +90 (850) 241 55 88 numaramızı arayabilirsiniz.

WhatsApp
Scan the code
Merhabalar!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?